Hverdag, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Hvordan vite hvem man er

Hvordan vet man egentlig hvem man er? Hvem man egentlig er? Hva man har lyst til å stå frem som, men også hvem man er innerst inne?

Føles det alltid riktig slik man blir satt frem her i verden? Om det er deg selv eller om andre forteller om det, er det jo aldri hele bildet, og man kan legge til eller trekke fra fra tid til annen, men hva sier det vanligste bildet av deg selv om deg? Noen går jo hele livet med et «falskt» bilde av seg selv i verden, og det skjønner jeg ikke at man orker. Det må være så slitsomt å leve sånn! At ikke folk skal vite ditt og datt… Men det må også være vanskelig å være helt åpen med alt. Kanskje ikke nødvendig heller? Noe skal man vel få lov til å ha litt for seg selv?

Det henger jo litt sammen med det jeg skrev under – om «blogge-jeg’et». Man lager sin egen oppfattning av seg selv og setter den ut på prøve til verden. Om den versjonen godtas, kan man flikke litt på den, eller gjøre den helt om om det ikke «passet» godt nok. Jeg har full tro på at man kan velge selv hvem man vil være, og hvilke ting man vil at verden skal vite om en.

Jeg er en gangske åpen person. Jeg er ikke redd for å fortelle verden hva jeg føler eller hvordan jeg ser på meg selv. Men jeg syns det er viktig å ha deler av livet mitt som bare er mitt eget. I alle fall for en stund. Selvutvikling er ikke bare på det private, men også offentlige «jeg’et» – når du er sikker på den nye utgaven av deg selv i det private, kan du ta den versjonen ut for testing i det offentlige. All utvikling starter i det små. Og all utvikling starter i deg selv. Det er ofte lurt å la noen temaer få lov til å bruke lenger tid enn andre. Noe utvikling kan man gjøre over natta, og ikke minst presentere der og da. Andre forandringer må få lov til å vake litt. Man må få tenke litt og bli litt vant til forandringen selv. Ikke sant?

Man velger selvfølgelig selv hvor åpen man skal være om hvem man egentlig er, helt innerst. Man trenger ikke bli sett på som «fake» selv om man ikke deler hver minste lille del av seg selv. Den eneste personen man skal være helt åpen for på dette punktet er en selv. Du må vite helt sikkert hvem DU egentlig er. Du må tørre å si det høyt til deg selv. Og det kan være vanskelig nok det! Det er derfor jeg syns det er så spennende med selvutvikling; det er først og fremst det å si ting til seg selv man jobber med å bli vant til!

Jeg vil gjerne være helt ærlig med meg selv. Men hvem jeg egentlig er kan være et vanskelig spørsmål å svare på. Tør jeg egentlig svare på det? Selv om det bare er jeg som hører svaret? Tenker litt på det…

This entry was posted in: Hverdag, Selvutvikling

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s