Hverdag, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Konstruere ett «blogge-jeg»?

Spennende tema! Det fins en forsker som har skrevet master-oppgaven sin på det teologiske fakultet om unges identitet i blogger. Hvordan man skaper sitt «blogge-jeg». Bare det at hun er fra teologisk fakultet syns jeg er spennende da!

Det første hun sier er at man ikke får hele sannheten om personen fordi denne selv velger hva som skal «komme på trykk» utifra hvilke innlegg man legger ut. I tillegg kommer det an på hvilken trend som finnes innen «blogge-verden». De fleste unge følger denne trenden. Du har sikkert gjettet, er ikke jeg helt der – trenden sier blant annet at man ikke skal skrive så lange innlegg haha!

Det typiske innlegget på en blogg er et sammendrag av bloggerens hverdag. Men man tar gjerne det som «passer best» for de fleste å lese; og da spesielt om antrekk, sminke og hva man har spist. Ettersom dette er det viktigste for dem for å vise hvem de er, blir selvfølgelig dette super viktig! Merkelig syns jeg da, men jeg er jo litt eldre og syns ikke det er så viktig med sminke, hår og antrekk:) Selv om jeg leser Fotballfrue da haha!

Hva tenker dere om å skape sitt eget «jeg»? Psykologer har jo sagt dette alltid, at man hele tiden skaper sitt eget jeg, men det er jo spennende å se hvordan verden har blitt nå i forhold til den blogge-kulturen som har vokst frem. Jeg mener «alle» blogger jo! Det er nesten som at man før hadde en hjemmeside med en dagbok (jeg har fortsatt det for sander – www.sandermathias.com), og nå har man en blogg. Det er jo litt enklere uttrykk og enklere oppsett, men det er jo mer eller mindre det samme. Lettere å holde oppdattert også hihi:)

Hva syns dere egentlig om bloggere da? Det er jo også et spennende tema! Jeg regner jo med at dere er litt inne i å lese blogger, ettersom dere leser min – og det er jeg veldig glad for. Men hva annet leser dere? Opptatt av blogger generelt, eller noen spesielle dere følger? Selv er jeg inne på Fotballfrue og Strøget Negldesign hver dag. Jeg leser også Trine Grung sin blogg – hun syns jeg er veldig flink.

Om dere vil vite mer om forskningen, og se selv hva forskeren mener finner dere artikkelen på forskning.no

This entry was posted in: Hverdag, Selvutvikling

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s