Norsk Institutt for Menneskelig Utvikling, Selvutvikling, Studiene
Legg igjen en kommentar

Hva syns du egentlig om deg selv?

I går hos Sigurd gjorde vi en veldig spennende øvelse. Den handlet om å se seg selv, virkelig se seg selv. Hva syns du egentlig om deg selv? Om du tar deg tiden til å virkelig se på deg selv, hva finner du da? Liker du den du ser, er det noe du vil forandre, bli bedre til? Er du heller misfornøyd? Hva er det som gjør deg til deg?

En etter en skulle vi sitte i en lenestol rett foran et speil, og kikke på oss selv. Det er veldig merkelig å sitte der, fordi man gjerne ikke er vant til å ta seg selv så seriøst og se på seg selv i fullstendig tilstedeværelse. I tillegg er det jo litt uvant å rett og slett sitte lenge å se på seg selv. Det er heller ikke noe jeg gjør vanligvis:) Så å sitte der var litt uvanlig, og noe ukomfortabelt, men det er jo litt av det som er hensikten også. Man må gå litt utenfor komfortsonen sin for å få til endring i seg selv!

Det å sitte i et rom med folk rundt som hører og ser deg, er også litt ukomfortabelt. Vi måtte gjerne sensurere oss selv, og det vi ikke ville si høyt av det vi så, trengte vi ikke fortelle. Jeg er en ganske åpen person, og deler gjerne, så jeg fortalte det jeg så.

Selv om det som sagt var noe ubehagelig, så var det totalt sett en veldig god opplevelse for meg. Det var godt å sitte å se på seg selv og føle at man liker den man ser. Selvfølgelig er det mye man også kan ta tak i – for eksempel så jeg opptil flere ganger at jeg virkelig trenger å gå ned en fire-fem kilo, og at jeg også bør bli flinkere til å sminke meg litt mer for at jeg rett og slett skal se litt mer pen og fin ut. Ser litt sliten ut når jeg ikke en gang har på mascara liksom! Men det som var inne i meg, det liker jeg.

Jeg vet at jeg er en god person. Jeg tror godt om de fleste, og hos meg får de som trenger det støtte og hjelp. Jeg er genuint opptatt av andre mennesker, og lytter alltid godt på hva folk har å si. Samtidig er jeg stolt av meg selv og hva jeg har fått til i livet – enda jeg vet jeg er på vandring enda – og vet hvor mine egne grenser går. Jeg kan ta til meg ting og bli lei meg eller sint, men det går fort over. Jeg har folk rundt meg som bare vil mitt beste, og som virkelig er glad i meg. Til sist og ikke minst ser jeg en god venn og en god mor. Jeg vet at de som er rundt meg er heldige som har meg! 🙂

Jeg vil oppfordre deg til å gjøre dette – rett og slett ta deg tid til å sette deg ned å se på deg selv! Jeg hadde det veldig morro med det – og jeg håper du kan finne ut mer om deg selv ved å gjøre øvelsen. Om man finner begrensninger i seg selv er det godt å vite at ingenting er for stort for å ta tak i og mestre! Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s