Norsk Institutt for Menneskelig Utvikling, Selvutvikling, Studiene
Legg igjen en kommentar

Studere – grunnpilarene i NLP og ENLPP

I dag er det studiedag! Jeg skal på kollokvie på Nesodden, som holdes av Sigurd Stubsjøen. Jeg gleder meg masse! Forhåpentligvis kommer det mange, så vi kan få øvd oss skikkelig!

Det blir mye egenstudier nå. Jeg driver med å gå gjennom grunnpilarene i NLP og ENLPP (Effektiv NLP og Psykologi). Det skal bli spennende å se hvordan ENLPP utfyller den tradisjonelle NLP. Jeg føler at psykologi biten i det studiet jeg går, gjør all forskjell i verden for å skjønne mer av hva jeg har lært før av selvutvikling, og ikke minst coaching. Jeg har jobbet som veileder i mange settinger, blant annet innen salg, og det er klart jeg blir bedre når jeg kjenner til hva som faktisk foregår psykisk, og hvorfor teknikkene fungerer.

Har tenkt å bruke det jeg lærer meg om grunnpilarene som grunnlag for de kollokviene jeg selv holder i Oslo. Det er nemlig en del av min utdanning som trener, å lære fra meg til de som går practitioner og master. Å veilede studenter er veldig gøy; det å se folk vokse og nå sine mål er en fantastisk opplevelse! Jeg holder kollokvie annenhver uke, slik at det hos oss er kollokvie samling for studentene 1 gang i uka. Jeg tror det er viktig å møtes ofte, og lære av hverandre!

Første grunnpilar i NLP er «Kartet er ikke terrenget» – og hvor sant er ikke det? Man kan aldri oppleve verden slik den objektivt er: for ingenting er objektivt! Alt du ser rundt deg er farget av din virkelighetsopplevelse: hva du forventer og hva du fokuserer på. I ENLPP har vi lagt til «men ett godt kart kan gjøre terrenget mer forutsigbart». Dette betyr at vi mener at om man vet mer om hvordan hjernen faktisk fungerer, og hva som psykisk skjer når man utøver en handling og opplever verden rundt oss, kan vi si noe mer om hva som er fellesnevneren for oss alle, til en viss grad. Dette vil jeg lære mer om – det er en veldig spennende teori!

Om det er noen som har noen forslag til hva jeg bør lese, eller hvor jeg bør henvende meg for mer informasjon om grunnpilarene i NLP – gi meg gjerne et lite pip på kurs@nimus.no!

 Psykolog Sigurd Stubsjøen, grunnlegger av NIMU og utvikler av ENLPP.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s