Hverdag, Norsk Institutt for Menneskelig Utvikling, Selvutvikling, Slank, Sunn og Selvsikker
Legg igjen en kommentar

Tenke seg syk?

Jeg har en veldig tro på at det som er viktig for deg er det du fokuserer på. Har du noen gang lagt merke til det at om du er på utkikk etter bil, så ser du fine biler over alt? Om du er på utkikk etter hus, ser du fine hus overalt? Og har du kjærlighetssorg, ser du lykkelige, kjærlige mennesker overalt:)

Jeg tror også at man kan styre mye med det psykiske; det er veldig mye spennende innen hva hjernen kan gjøre. Nå har forskning vist at dette gjelder også smerter. Det kalles Nocebo effekten (motsatt av Placebo effekten). Dersom du tror sterkt nok at noe kan gi deg smerter eller bivirkninger, kan resultatet bli akkurat dette. Selv om det du fryktet i realiteten ikke skal gi deg noe ubehag.

Det hele kommer av at hjernen vurderer den informasjonen den gis. Om man får vite at noe er farlig, kan man få forventninger om at dette skal gjøre vondt. Disse forventningene kan forsterkes i hjernen. Det som er stilig er at det også virker andre veien: at om man tror noe er ufarlig, vil man ikke nødvendigvis få bivirkninger eller smerter!

Forskere har testet mange forskjellige mennesker, og har blant annet fått utfall som utslett av ufarlig tre, og pusteproblemer for astmatikere uten grunn! Det er veldig spennende! Jeg er overbevist:)

Du kan lese mer om Nocebo effekten og hjernens fantastiske kraft på forskning,no!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s