Hverdag
Legg igjen en kommentar

Hus eller ikke?

Jeg jakter på hus. Jakter på å finne det perfekte hus. Eller leilighet. I alle fall må den ligge på Åskollen i Drammen. Og ikke være for langt unna skolen og butikken, og helst ha flott utsikt mot sjøen. Når det er så mange hus her som har nydelig utsikt utover vannet så er det skikkelig dumt å kjøpe det ene som ikke har utsikt. Elsker utsikt!

Jeg har kikket etter hus en stund nå. De som kjenner meg vet at dette er ikke første gang jeg har sett etter, eller også kjøpt hus. Jeg har faktisk kjøpt 3 hus/leiligheter på 5 år. Funnet masse bra, men ikke helt funnet meg til rette. Hele tiden sagt jeg ville til Åskollen da. Det nærmeste jeg har kommet er et supergammelt hus på svelvikveien. Verdens fineste tomt, men ikke særlig fint hus. Isolert med avispapir, da kan du tenke deg!

Huset på svelvikveien kjøpte mamma av meg for noen år tilbake. Planen var å bygge seg hus her som hun skulle bli gammel i. Tomta har egen strandlinje og er på 1,3 mål – ganske fantastisk! Etterhvert begynte vi å se på muligheten for å lage et hus med flere boenheter i, slik at jeg også kunne bygge der. Vi lagde en plan på et hus over 3 etg med utleiedel og leilighet til meg på toppen. Så bra ut, helt til vi var og snakket med kommunen. Der kom det nemlig frem at tomta hadde masse restriksjoner som vi ikke kjente til. Kjempekjedelig.

Etter det forsvant drømmene om eget hus ved sjøen. Jeg har gått i et år og sett på andre ting her oppe, men ikke klart å finne noe som både passer mine ønsker og lommebok. Det er ikke bare bare her oppe. Det er mye fine ting, men det er særlig dette med lommeboka som ikke helt passer:)

Nå når sommeren kommer igjen, og vi sitter ute i hagen og kikker utover vannet, vekkes drømmene til live igjen. Vi har vært hos en arkitekt, som faktisk har klart å finne en liten flekk på tomta som ikke røres av disse restriksjonene. Det er en bitteliten flekk, men det kan bli bra ettersom vi kan bygge i høyden. Vi kan i alle fall få det til slik at jeg kan få en leilighet som er litt større enn det jeg har i dag. Og det kan jeg leve med!

Vi har sittet og tegnet og drømt litt nå, og vi har kommet fram til noe spennende. Tenk om jeg kunne fått bad med utsikt over sjøen a! Man trenger jo ikke mer enn 70 kvadrat trenger man? Å dette gleder jeg meg til!

Mamma skal ringe til arkitekten i morra, og be om å få tegnet huset. Vi må gjøre det og så få en pris på det. Først da kan vi vurdere om vi skal gå videre med det og sende inn en søknad til kommunen. Naboen har nettopp fått byggetillatelse etter å ha søkt i 2 år, så hun har svart på masse av de dumme innvendingene som kommunen kan komme med til oss også. Derfor bør vi legge inn søknaden så fort som mulig, slik at vi kan bruke hennes erfaringer til å takle tilbakemeldinger på søknaden vi evt legger inn. Tenker liksom at de ikke kan gi oss nei, når de ga henne ja.

Så nå i løpet av et par uker får jeg kanskje mer klarhet i hvor jeg skal bo i fremtiden. Mye frem og tilbake, men jeg tror og håper at det rett og slett betyr at det bare ligger noe bedre foran meg. At det blir best til slutt! Jeg gleder meg veldig til i morra; når vi finner ut av hva arkitekten sier om hvor lenge vi må vente før vi kan begynne å tenke mer konkret. Spennende!

Hus eller ikke hus – det er spørsmålet!

Her er utsikten fra huset som står i svelvikveien i dag: 

This entry was posted in: Hverdag

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s