Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Ultimate wildest dream!

Hva er din største drøm? Det du ønsker deg dypest, innerst, mest? Som du kanskje ikke en gang tør å si høyt til noen – ikke en gang til deg selv? Det har jeg!

Jeg er alt for å drømme stort! Jeg har jobbet med mange fantastiske mennesker oppigjennom årene som har turt å drømme. Og være åpne med det. Det ligger liksom i den norske kulturen at man ikke skal drømme stort. Og man skal i alle fall ikke snakke om det! Men jeg tror det er veldig sunt å drømme, og å si det høyt. Faktisk tror jeg det er mer sjanse for å oppnå det du drømmer om hvis du tør å si det til noen andre.

Det er noen som står på en scene eller skriker veldig høyt om det de ønsker for seg selv, eller andre. Det er ikke nødvendigvis det jeg mener når jeg sier man skal si det til noen andre. Man trenger ikke lage et show ut av det – kanksje bare fortelle det til dine nærmeste. De vil for det meste støtte deg, eller hjelpe deg å tilpasse drømmene dine. Når jeg sier tilpasse, betyr det IKKE at du skal godta at noen sier at du ikke kan nå høye mål og drømmer. Jeg tror det er viktig at man setter seg mål som man må strekke seg etter – kanskje noe som høres litt vannvittig ut til og med! Det er da man kan jobbe hardt mot å nå det – ikke bare dumpe ned i det, enkelt.

Nå skal det sies at det er opp til en selv hva som er store drømmer. Ting som kanskje høres smått ut i andres ører, kan bety en verden for andre. Derfor er det veldig viktig når noen forteller drømmene sine, at man hører på med respekt og forståelse. Når jeg sier at man kan hjelpe sine nærmeste tilpasse drømmene sine, kan det godt være underveis mot målet, ved å pushe dem litt i riktig rettning, og få dem til å tro at dette faktisk er mulig – og at de kanskje kan gjøre enda mer for å nå målene sine, og kanskje sette enda høyere mål underveis. Det er helt opp til en selv hva som er den ultimate drømmen, og det er viktig for oss rundt å være støtteapparat uansett hva man selv syns man kanskje BØR drømme om:)

Mine drømmer har hele livet vært store. Og de er kanskje klisjeaktige. Jeg ønsker meg en trygg fremtid som innebærer et fint hus for meg og guttungen, god tid til å være sammen og gjøre akkurat det vi vil – og det innebærer selvfølgelig penger. Jeg har gjort det stort de siste 10 årene i den forstand at jeg har levd ut drømmene mine noe, men det har også ført til at jeg i dag sitter igjen mer eller mindre på scratch. I steden for å samle opp og til slutt sitte med det jeg drømte om, levde jeg litt for mye i nuet, og har brukt alt over evne ettersom jeg hele tiden følte jeg var i målet. Dette er forskjellen på å jobbe mot et mål eller drøm, og å dagdrømme. Jeg var nok i et sted hvor jeg dagdrømte om at jeg hadde alt slik jeg ville at det skulle være. At jeg kunne gå på shopping, reise bort, spise på restaurant, kjøpe fine biler osv. Og jeg hadde mye av pengene, men ikke alt. Og overdrev veldig. Det er ikke å nå sitt mål når man går ut og kjøper nye klær i steden for å vaske de gamle. Det er ikke riktig at man nødvendigvis trenger å spise ute på restaurant HVER dag. Jeg tjente mye penger, men samlet de aldri opp for til slutt å sitte med muligheten til å leve et slikt liv som jeg ønsket, men levde det ut litt før jeg faktisk var der!

Jeg tror det viktigste man kan gjøre når det gjelder drømmer og mål er å lage seg en god plan. En slagplan rett og slett, der man bestemmer seg for langsiktige mål som gjerne går over flere år! Og så kortsiktige mål, slik at man hele tiden «kommer i mål». Man må føle at man når frem, om så bare korte små mål, for å holde motivasjonen oppe over lengre tid. Og så må man jobbe. Hver dag. En venn av meg sier: det er det du gjør akkurat nå som avgjør hvor du vil være i fremtiden. Og det er så sant! Det nytter ikke å tenke at «i morgen» – man må hele tiden ta et lite sekund og tenke: det jeg gjør nå, fører det meg lenger bort fra målet mitt, eller nærmere det?

Mitt øverste mål nå er å få meg et hus. Jeg har kjøpt 2 hus og 1 leilighet de siste 6 årene. Ikke dårlig for en 33 åring. Men jeg har gjort dårlige valg, og aldri funnet meg til rette. Det er ikke meningen at man skal kjøpe så mye forskjellig:) Håpet er å finne noe jeg kan bo i, i mange år fremmover. Som passer meg og guttungen godt, og som vi kan kalle et hjem. Og det trenger ikke være stort, eller dyrt, bare noe som passer oss.

For å komme dit må jeg betale ned gjeld. For det har jeg masse av, og det hindrer meg. Så jeg lever på et minimum for tiden, fordi jeg ønsker å komme meg fremmover. Slik jeg ser det betaler jeg nå ned på «gammel morro». Jeg har hatt det fint for de pengene som står på kredittkortene mine, og nå må jeg betale for det:) Det er på tide! Jeg gjør det med liv og lyst, og selv om det er kjedelig å ikke ha råd til å kanskje ta den helgeturen til casino i Gøteborg, så må det til. Jeg håper å kunne kjøpe meg hus i løpet av 5-6 måneder; så på en måte er det et kortsiktig mål. Jeg har masse hjelp fra mamma som styrer med jernhånd – og jeg stoler fullt og fast på at hun har lyst til å se meg nå målene mine! Det er deilig å ha sånne folk rundt en som heier på at du kommer i mål! Skaff deg et heiateam du også når du skal nå dine mål!

Jeg syns det er viktig at man tenker godt igjennom hva man vil jobbe mot. Og ikke minst hvordan man skal komme seg dit. Lag en plan! Sett opp noen tidsfrister! Og kjør på!

Lykke til – med å nå alt du drømmer om!

This entry was posted in: Selvutvikling

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s