Mat og kosthold, Slank, Sunn og Selvsikker
Legg igjen en kommentar

5 om dagen kan skade magen!

Det er alltid så spennende å lese ny forskning om mat. Her i Norge er vi veldig opptatt av at det skal være godt for kroppen å spise frukt. Det er selvfølgelig sunnere enn gotteri, og jeg koser meg masse jeg med forskjellig frukt! Men nå har det kommet ny forskning som viser at om man spiser mye frukt kan man få trøbbel med magen. Problemer med gass for å være nøyaktig!

I forskningen vises det at forskjellige mennesker reagerer ulikt på forskjellig frukt og grønnsaker. For å ikke miste den gode effekten av disse produktene, er det dermed viktigst å finne ut hva man reagerer på, slik at man fortsatt kan få i seg frukt og grønt!

Forskningen er gjort først og fremst på mennesker som sliter med irritert tarm, og grunnen til at disse blir dårligere av å spise frukt og grønnsaker er fordi de ikke tåler mye karbrohydrater. Det er jo ikke bra for hvermansen å spise for mye karbrohydrater, så vi kan alltids ta til oss denne lærdommen alle sammen, men hovedproblemet for de med irritert tarm, er at karbrohydratene skulle ha vært brutt ned i tynntarmen, men ikke blir det, og da får de problemer. Bakteriefloraen i tykktarmen får rett og slett for mye mat om gangen.

Mette Helvik Morken ved universitetet i Bergen, sier at de ønsker å sette igang prosjekter hos dem for å finne ut av hva slags frukt og grønt som passer til hvilke mennesker. Det blir spennende å se!

Reportasjen om denne forskningen kan du lese på www.forskning.no!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s