Slank, Sunn og Selvsikker, Trening
Legg igjen en kommentar

Aktiv familie!

Det er viktig å få med seg hele familien når man skal legge om livsstilen. Unger er for det meste alltid intressert i å være aktive om man bare finner på noe som er gøy for dem! Jeg har en gutt som er veldig glad i å se på tv jeg altså, men det skal ingenting til for å få han med på andre ting også.

I dag skal vi på to aktiviteter, som vi har hver uke. Han har jo gått på piratdans, hvor små gutter får lov til å danse de også, lenge. Det er noe han gjør sammen med en av bestekompisen sin, og det er ganske stas. De gleder seg hver uke! Men vi har jo begynt med en ny aktivitet. Det var en av de ande bestisene hans som dro oss med: hopping på ski! Det er kjempestilig!

Det er rett og slett å sette utfor en bakke med hoppski på bena! Hoppbakken er vel noe sånt som en halv meter eller noe sånt, så det er absolut ikke høyt, men de er jo bare 4 år, så det er ganske tøft av dem syns jeg. Guttungen startet i unnarennet, men forrige tirsdag hoppet han faktisk 2 ganger! Og han blir så stolt vet du! Og kjempegøy!

Han er jo glad i å stå på skateboard også, og nå har vi funnet et sted på Bekkestua, Arena idrettshall, som har indoor skating for små barn. De har åpent hele året, så dermed kan vi gjøre sommeraktiviteter også på vinteren. Jeg tenker at det hadde vært gøy og fått til det i løpet av vinteren, ettersom han nå begynner å skjønne litt mer av hvordan man skal gjøre det, så å holde det ved like er jo gøy.

Han liker å sykle, og også sitte i tilhengeren når jeg sykler. I alle fall en liten stund:) Han liker å være ute med båten, og han liker å plukke epler og pærer i hagen til mormor. Jo mer vi kan få vært ute, jo bedre. Nå til vinteren er det jo ikke sikkert vi kan være så mye ute, om det blir 20 minus liksom:) Da blir det nok mer trening på svømming inne, noe han har blitt veldig flink til!

Jeg vet noen av vennene hans begynte allerede i fjor å stå på slalom. Jeg har alltid tenkt at det er tidlig, men om han nå blir vant til å hoppe på ski, så kan det være spennende å sette utfor en bakke på ski også. Jeg skal jo lære meg å stå på snowboard, så kanskje like greit jeg holder meg i barnebakken en stund jeg også:)

Det er viktig å starte tidlig og innprente en god vane om en aktiv livsstil. Og ikke minst skape den spenningen i magen, slik at de blir glad i å gjøre utfordrende ting! Jeg tror hjernen også har godt av å bli utfordret av å gjøre ting man egentlig ikke tør! Jeg vil gjerne ha en tøff unge som syns det er spennende med nye ting.

Er det noen som har noen gode ideer for ting en aktiv familie kan gjøre?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s