Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Hva gjør deg lykkelig?

Når du tenker på livet ditt? Hva er de små tingene som gjør deg lykkelig? De tingene i livet som fyller deg med glede?

Jeg tror det er viktig å ha et forhold til ting som bygger deg opp. Å vite hva du skal si til deg selv, eller gjøre når de tidene kommer som ikke er like morsomme. For de kommer! Å vite sine fallgruver er viktig – det gjør det nemlig mulig å planlegge hva du skal gjøre når det skjer!

Mange av oss blir ofte «tatt på senga» når vi opplever at vi får en dårlig dag. Noen av oss lar det også gå utover oss selv, og av og til andre, over en lengre periode. Gjerne unødvendig. Om du forbereder deg på hva som kan skje som gjør at du ikke får det beste ut av dagen din, når dine mål eller rett og slett ikke klarer holde koken oppe, kan du også forberede hva du skal gjøre da.

Om du har klart for deg de tingene som gjør deg lykkelig, er det enklere å komme fort tilbake til et godt sted. Tanker fører til følelser, og gjennom å ta frem gode tanker om de personene, de settingene, eller de tingene som gjør deg lykkelig, vil kunne trigge tanker i deg som dermed fører til gode følelser, også i en vanskelig situasjon.

Om du for eksempel føler at du ikke strekker til, eller ikke makter jobben du er satt til, kan du ta frem et motargument du har kommet frem til i forkant. For eksempel har du en familie som gir deg mye glede og gjør deg lykkelig, og elsker deg uansett. Ved å si til deg selv at du vet at du duger fordi familien din syns du er nok bare ved å være deg selv, kan gi deg den energien og driven til å gå på med mot også i de oppgavene du føler du ikke orker.

Ved å forberede deg, og lage dine egne motargumenter mot tanker som kan påvirke dagene dine, vil du enklere få tilgang til de tingene som gjør deg lykkelig. Å tenke skikkelig igjennom hva som gjør deg lykkelig, hva som får deg til å tikke, kan bringe deg lys en mørk dag.

For meg er de tingene som jeg kjenner gjør meg sterk og som gir meg varme om hjertet, er at det fins mennesker her i verden som trenger meg. Jeg har guttungen, og familien rundt meg som vil elske meg uansett og som vil være der for meg. Å vite det gir meg muligheten til å gå på med iver i livet, og vite at jeg kan takle det som kommer. Tanker om dem gir meg gode følelser som jeg kan ta frem på en vanskelig dag.

Hva er det for deg som gjør deg lykkelig? Og hva er dine fallgruver? Tenk litt på det!

This entry was posted in: Selvutvikling

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s