Mat og kosthold, Slank, Sunn og Selvsikker, Trening
Legg igjen en kommentar

Tenker meg slank: veiedag!

Ja, det var på mandag. Og ja jeg skulle skrevet om det før:)

Nå er det nå en gang sånn at det av og til stopper litt opp. Man når noen plattåer som gjør at det blir vanskeligere å gå ned. Man går ikke like fort ned i alle fall. Jeg regner med at det er det som skjedde forrige uke. Jeg trente jo like hardt som før, var kanskje ikke så flink med maten, men fortsatt bedre enn før.

Vekta viser 66,3. Det vil si at jeg gikk ned 0,6 kilo forrige uke. Det er rundt det som anbefales når man skal ha en sunn vektnedgang (mellom 0,5 – 1 kilo i uka), men jeg ble litt skuffa. Det er nesten sånn når man har opplevd å kunne gå ned 1 kilo på en uke, så blir dette liksom litt «lite»: Jeg vet jeg skal være stolt – men dette høres mye bedre ut:

Jeg har nemlig gått ned 3 kilo på 4 uker! DET er noe å være stolt over! Og UTEN å føle at jeg frarøver meg noe! Det er det viktigste for meg. Jeg tenker mer over hva jeg spiser, men jeg jobber med å kunne velge bort det som fører til sug, og ikke minst det som ikke er godt for kroppen min over langen. Jeg har funnet mange gode nye muligheter, og ikke minst gode erstattninger for ting jeg før bare «måtte» ha.

Det er ting jeg ikke er villig til å bytte bort, selv om det kanskje ikke bare er bra for kroppen min. Jeg drikker fortsatt sjokoladekaffe hver morgen. Jeg spiser en sjokolade i ny og ne – men jeg syns faktisk «vanlig» lys sjokolade, særlig med karamell (som jeg syns var helt fantastisk før) bare smaker alt for søtt. Jeg klarer ikke en gang slike «måltidsbarer» som fins i butikken. Jeg går ut og spiser god mat, og drikker også vin. Allikevel har jeg fantastiske resultater.

Jeg syns det er viktig å poengtere at man helt klart kan legge om til en livsstil som ikke betyr at man er på «kur» resten av livet. Det skal ikke være en kamp. Det skal ikke være at man føler man frarøver seg muligheten til å leve et godt liv, med det man liker å spise. Det som er viktig er å få hjelp til å finne frem de tankene som sitter bak de livsstilsmønsterne som man har levd etter. Jeg er fullt klar over at den kroppen jeg har i dag ikke kom over natta – men at det var alle de valgene jeg tok over flere år som førte til dette resultatet. For at jeg ikke skal falle tilbake på de samme vanene igjen, må jeg endre tankesettet mitt – og det har jeg fått en kick start på gjennom Tenk deg slank kurs- og vektklubb, utviklet av psykolog Sigurd Stubsjøen. Her lærer jeg meg hvordan jeg skal tenke for å få til varige livsstilsendringer, noe som er veldig viktig for meg!

Er det noen som er intressert i å høre mer om kurs- og vektklubben – ta kontakt med meg på mail kurs@nimus.no eller telefon 91398525!


Her ser dere meg sånn jeg er vant til å være, noen og 50 kilo:


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s