Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Hvordan motivere deg selv!

Alle har dager hvor man ikke føler seg helt topp motivert. Alle har ting de skulle ha gjort, men som gjerne ikke blir gjennomført fordi man ikke er motivert til å faktisk gjøre det. Det være seg oppvasken, husvasken, treningen, tur med ungene ut i regnvær, eller oppgaver på jobben som er «kjedelige».

Hvordan hadde du likt å hatt noen verktøy som du kan ta frem når du føler du ikke «orker»? Noen teknikker du kan bruke for å være topp motivert? Vel, her kommer det:

1. Endre fysologien din! Det er vanskelig å være sur om man hopper opp og ned og gjør tullete bevegelser. Det er vanskelig å være lei seg om man putter en blyant i munnen, slik at leppene faktisk flytter seg oppover. Det går ikke an å ha et tungt sinn når man snakker energisk og med høyt tonefall. Rist litt løs i hverdagen for å bli kvitt de tunge tankene som skaper at du føler deg lite motivert og tungsindig!

2. Lag deg gode mål! Planlegg godt hva du ønsker å gjennomføre, hvilke mål du ønsker å nå. Om det er å trene tre ganger i uka, eller om det er å gjennomføre oppgaver på jobben med glede, trengs det planlegging. Du trenger å lage mål som du tror er mulig, har kort tidshorisont og som du har positive følelser for. Følger du disse tre stegene for å lage gode mål, vil du merke at de vil motivere deg hver gang du tenker på dem!

3. Tren på «det som kan skje». Hvilke fallgruver er det på din vei til å nå ditt mål? Når blir du umotivert, når unngår du å gjøre det som faktisk lar deg komme nærmere målet ditt? Å være føre-var gjør at du kan kjenne igjen situasjoner som gjør deg demotivert, og trene på å takle dem. Hva vil du si til deg selv når du kjenner du er trøtt og sliten, men egentlig vil på trening for å gå ned de kiloene?

4. Forbered deg selv! I løpet av dagen, se for deg oppgaven du skal utføre. Legg til noen positive setninger; «dette gleder  jeg meg til!». Legg gjerne til lyd og farge – og ikke glem fysiologien: hopp opp og ned for eksempel! Det betyr ikke så mye om du tror på tankene i begynnelsen: fake it to you make it!

5. REPITER! Gjør dette om og om igjen – til slutt går det av seg selv inne i deg; du selvmotiveres, og begynner faktisk å glede deg til å utføre disse oppgavene – og du når dine mål med liv og lyst!

Er det ikke fantastisk??


This entry was posted in: Selvutvikling

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s