Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Kjærlighet<3

Kjærlighet betyr forskjellige ting fra person til person. Vi tror det er det samme, at kjærlighet er en universiell ting, at alle selvfølgelig ser kjærlighet på samme måte som en selv. En annen ting er at vi tror kjærlighet er en ting – noe vi har, heller enn noe vi gjør. Kjærlighet er nemlig et ord som viforvrenger. Akkurat denne formen for forvregning er en nomalisering: en prosess som gjøres om til en ting. Om vi gjør det om til en prosess igjen, må vi definere hva vi gjør for å vise kjærlighet.
 
Det skjer jo igjen og igjen: vi misforstår hverandre. Vi tror ikke partneren vår, eller venner, eller de i familien elsker oss, fordi de ikke viser det. Det som kan være bakgrunnen for dette er nemlig at vi definerer hva kjærlighet er forskjellig. Kjørlighet er jo hva vi gjør, og dermed kan man, om man ikke er åpne med hva man vil den andre nettopp skal gjøre for å vise deg kjærlighet. Vi må rett og slett definere det sammen. 
Tenk på ordet kjærlighet. Hvilke assosiasjoner kommer frem? Det du ser for deg, eller sier til deg selv, er din definasjon. Så kan du gjøre et eksperiment: spør en du føler kjærlighet for om å gjøre det samme. Så sammenlikner dere. Veldig morsom øvelse! Når vi gjorde denne øvelsen i klassen, var min definisjon på det å vise kjærlighet det å gi gaver. Om min mann gir meg gaver (om så bare en blomst han plukket i hagen), så vet jeg at han elsker meg. Men om jeg hadde vært et par med en av de andre studentene, Håkon, hadde vi kunnet hatt problemer i forholdet vårt. Hans definasjon av kjærlighet var nemlig å holde hender, ta på hverandre. Det ville aldri falt han inn å gi meg gaver, når han hver dag holdt meg i hånden og var nær meg. Det er ikke rart det kan bli diskusjoner! En enkel øvelse man også kan gjøre for å lettere omdefinere kjærlighet fra en ting, til en prosess er å lage seg en film foran øynene. Hva gjør to mennesker når de viser hverandre kjærlighet? Her kan du finne ut hva som er viktig for deg at din partner skal gjøre. 
Nå har jeg snakket litt distant om kjærlighet. Selvfølgelig er følelsen av kjærlighet en deilig følelse – en som kanskje ikke lett lar seg beskrive med ord. Det å fortelle din kjære at kjærlighet er en svevende, deilig følelse, som han burde ha for deg – er vanskelig for han å forholde seg til. Om du derimot forteller han at «kjære, når du kysser meg godnatt om kvelden og hade om morgenen, DA får jeg denne deilige, svevende, varme følelsen av kjærlighet inni meg.» 
At to personer kan forenes som en, og kjenne kjærlighet og bare ville være sammen, er en fantastisk oppfinnelse. Ingenting er bedre! Følelsen av kjærlighet for barna dine er også en helt fantastisk deilig opplevelse. Annerledes enn kjærlighet til en venn eller kjæreste, og minst like viktig. Jeg vil utfordre deg til å gjøre et forsøk på å finne dine egne definasjoner av kjærlighet i forskjellige settinger, og ovenfor forskjellige personer. Det kan gjøre godt: og ikke minst hjelpe de rundt deg til å få deg til å føle seg spesiell, og elsket. Er ikke det verdt det?
This entry was posted in: Selvutvikling

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s