Mat og kosthold
Legg igjen en kommentar

Slank med plantestoff?

Ny forskning viser at et plantestoff som planter bruker til å forsvare seg mot sykdom, hemmer vektøkning hos lemurer. Senter for sykelig overvekt sier at funnene er intressante. Marianne Nordal har skrevet en artikkel om dette på forskning.no.

Det er stoffet resveratrol som viste seg virksomt i forskningen, som er gjort av det franske Centre National de la Rescherche. Ikke bare gjorde det at dyrene la mindre på seg i det årlige fettlagringsperioden, det økte forbrenningen deres! Det har før blitt sagt at det er stoffet resveratrol i rødvinsdruer som gjør at franskmenn holder seg slanke selv om de ikke har et sunt kosthold.

Tallene som ble lagt frem i den nye undersøkelsen er at lemurene hadde 13% mindre økning i matinntaket enn vanlig, og 29% høyere forbrenning. Dette er veldig spennende! Kan dette stoffet etterhvert brukes på mennesker? «Vi som jobber med sykelig fedme er hele tiden på jakt etter nye medikamenter, selv om de aldri kan bli endelige løsninger, men eventuelt må brukes som supplement» sier Martin Hadeland ved senter for sykelig overvekt til forskning.no. Han har sett at slike medikamenter påvirker motivasjonen til vektreduksjon, sammen med trening og livsstilsendring. Han mener dog at man skal vente med å prøve ut reservatrol til det finnes mer forskning rundt virkninger og bivirkninger.

Hele artikkelen kan du lese her.

Det at man kan finne naturlige stoffer som kan hjelpe særlig de med sykelig overvekt syns jeg er en god ting, samtidig som jeg er helt overbevist at alle kan klare å gå ned i vekt UTEN preparater. Det handler om mental innstilling, psykologien bak livsstilsendring. Jeg skjønner at noen er mer genetisk anlagt for å legge på seg, og sliter mer enn andre, og som han fra senter for sykelig overvekt sier, kan disse få litt motivasjon og litt dytt i riktig retning med for eksempel dette stoffet, for å komme igang. Men jeg syns det viktigste er uansett hva man tenker om mat, trening, og sin egen vekt.

Hva syns du?

This entry was posted in: Mat og kosthold

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s