Selvutvikling, Studiene
Legg igjen en kommentar

Teach your child how to think!

Jeg sa jeg skulle begynne å lese denne boken av Dr de Bono. Den er spennende på mange måter, og ikke minst fordi de Bono er en helt fantastisk mann! Han har en utrolig merittliste, bare se her:

Han har hatt ansettelser både på Oxford, Cambridge, London og Harvard universitetene. Han jobber ikke bare med undervisning, men også med bedrifter (som NTT, IBM, General motors, Shell, Ericsson, og KLM) og styresmakter i flere land, og med folk innen utenlandspolitikk i flere land. Han har jobbet direkte med 45 store land, og mange små, og arbeidet hans blir brukt i mange flere land verden over. Ikke minst har han jobbet på tvers av mange forskjellige kulturer og religioner. Dette gjør han i stand til å se det han skriver om – altså Tenking – i forskjellige lys, noe som igjen gjør at hans teorier har stor gjennomsslagskraft.

Han har holdt foredrag for Pentagon, LA Police Department, the Commonwealth Law Conference (5000 advokater), og konferanse for OSCD. I 1984 ble hans metode brukt av Peter Ueberroth for å få OL til LA. Hadde det ikke vært for dette, hadde rekken av de Olympiske Leker blitt avsluttet, ettersom det ikke i utgangspunktet var noen land i verden som ville arrangere lekene.

Han har erfaring både innen medisin og psykologi, derfor kan han si noe om hva som faktisk skjer i hjernen når man tenker. Dette er basisen for hans teorier. Han har over 25 års direkte erfaring fra undervisning av tenking som en ferdighet. Hans metoder og teorier har blitt testet over mange år (han skrev sin første bok i 1967), og de står fortsatt som ledende innen feltet.

Han har skrevet 62 bøker! Han har sitt eget skoleprogram rundt tenking som brukes i mange land, og BBC har laget en TV serie om hans teorier, som også ble vist på PBS i USA. Han har utviklet et eget ord: lateral thinking, som i dag står i Oxford Enlish Dictionary, og er dermed en del av det engelske språket.

Og dette er bare NOE av det jeg har lært om de Bono. Syns han høres ut som en fantastisk mann, og gleder meg til å lære mer om hans teorier og metoder!

Anbefales på det sterkeste!

This entry was posted in: Selvutvikling, Studiene

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s