Trening
Legg igjen en kommentar

Sammenheng mellom utholdenhet og risiko for å legge på seg?

Trening.no har en artikkel om en undersøkelse gjort på 257 kvinner over 20 måneder. Forskerne ville se om det var sammenheng mellom hvor god form du er i (utholdenhet), og hvor lett du legger på deg. De ville også teste om det var andre faktorer (som utdannelse, alder, styrketrening, energiinntak, og vekt) som påvirker risikoen for å legge på seg.

De fleste kvinnene i undersøkelsene la på seg. Kjedelig. Men det som er kult er følgende:

De som var i dårligst form hadde 3,18 ganger større risiko for å legge på seg enn de som var i best form. De som var i moderat form hadde 2,24 ganger så stor risiko for å legge på seg enn de i god form.

Det som er enda mer kult, er at forskerne ikke fant noen annen sammeheng med andre faktorer! Dermed kan man sikre seg mot å legge på seg, ved at man holder kroppen i god form – altså at den er utholdende! Derfor er det viktig å trene kondisjon, ikke bare styrke, om man ikke vil gå opp disse ekstra kiloene etterhvert som man blir eldre.

Er ikke dette gode nyheter?


Bildet er hentet fra side2.no

Kilde: J Phys Act Health. 2010 May;7(3):308-15. Fitness level and risk of weight gain in middle-age women: a prospective cohort study. Tucker L, Peterson T. Dept of Exercise Sciences, Brigham Young University, Provo, UT, USA.

This entry was posted in: Trening

av

Jeg ønsker å spre glede og inspirasjon til alle bærere der ute, og kanskje rekruttere noen nye? Dette var en selvutviklingsblogg før, så hvis du kjenner meg gjennom det, fortvil ikke, det vil fortsatt komme noe innen dette også, da dette også er en del av meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s