Trening
Legg igjen en kommentar

Sammenheng mellom utholdenhet og risiko for å legge på seg?

Trening.no har en artikkel om en undersøkelse gjort på 257 kvinner over 20 måneder. Forskerne ville se om det var sammenheng mellom hvor god form du er i (utholdenhet), og hvor lett du legger på deg. De ville også teste om det var andre faktorer (som utdannelse, alder, styrketrening, energiinntak, og vekt) som påvirker risikoen for å legge på seg.

De fleste kvinnene i undersøkelsene la på seg. Kjedelig. Men det som er kult er følgende:

De som var i dårligst form hadde 3,18 ganger større risiko for å legge på seg enn de som var i best form. De som var i moderat form hadde 2,24 ganger så stor risiko for å legge på seg enn de i god form.

Det som er enda mer kult, er at forskerne ikke fant noen annen sammeheng med andre faktorer! Dermed kan man sikre seg mot å legge på seg, ved at man holder kroppen i god form – altså at den er utholdende! Derfor er det viktig å trene kondisjon, ikke bare styrke, om man ikke vil gå opp disse ekstra kiloene etterhvert som man blir eldre.

Er ikke dette gode nyheter?


Bildet er hentet fra side2.no

Kilde: J Phys Act Health. 2010 May;7(3):308-15. Fitness level and risk of weight gain in middle-age women: a prospective cohort study. Tucker L, Peterson T. Dept of Exercise Sciences, Brigham Young University, Provo, UT, USA.

This entry was posted in: Trening

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s