Selvutvikling
Comment 1

Sjelefred

Hva gir din sjel fred? Hva får deg til å sukke tungt, og glede deg over å være menneske. Å være til.

Regndråper mot asfalten med en liten vind ved siden av. Ingen andre lyder. Følelsen av å komme inn i stuen etter en lang dag, sent på kvelden, helt alene. Helt stille og helt mørkt. Store, åpne vinduer ut mot mørket, hvor lyset fra noen få hus stråler imot deg. Litt tåke utenfor glasset, og vannet som renner sakte forbi. Ingen andre lyder. Helt rolig. Helt stille. Fantastisk.

Det er godt å være menneske.

This entry was posted in: Selvutvikling

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

1 kommentar

 1. Hei 🙂

  Alle opplevelsene, gir oss en helhetlig glede. Når vi vandrer bortover stranden med tærne i sanden, når vinden treffer håret vårt, når solnedgangen møter blikket vårt, når duften av blomstene treffer luktesansen vår, når et menneske smiler til oss, når vi sitter foran et bål et bål ved sjøen og forteller hverandre fortellinger om livet, fortellinger fra vårt land, når vi spiser mat, forteller hverandre vitser, deler kunnskap med hverandre og mye mer. Jeg tror alle disse opplevelsene er på å gi oss en helhetlig glede.

  Men hva gir oss lykke? Jeg tror at materielle goder ikke kan gi oss lykke. For da hadde rikeste menneskene i verden lykkelige. Men det er de ikke. Norge kom første plass når det gjelder hvilket land som er best i verden materielt. Men når det kommer til lykke og psykologisk velvære, kom Norge på 112 plass. En folkegruppe som bor i en øy i stillehavet kom på første plass. Mange mennesker som har det mindre godt materielt, er faktisk lykkeligere enn de som er rike.

  Mange har en tomhet som de fyller med materielle objekter, men denne tomheten kan bare fylles av noe psykisk, noe mentalt, noe åndelig. Det er fordi denne tomheten er ikke fysisk, og derfor kan den ikke fylles med noe fysisk (som f.eks en dyr bil, et privat jetfly, eller en øy).
  Den kan bare fylles med noe psykisk, noe mentalt, noe åndelig.

  Jeg tror det som gir sjelen til et menneske fred, er å vite at det er en mening med livet. Det er å vite at vi kan bidra til samfunnet vi bor i. Det er å vite at vi kan bruke evnene og talentene våres. Det er å vite at vi kan utvikle oss og få mer kunnskap. Det er å vite at vi har gode venner rundt oss. Og det er å vite at vi kan nå våre mål og våre drømmer.

  Jeg skal lese fler innlegg på din blogg når jeg får mer tid. Har skumlest igjennom noen av innleggene dine, og de virker interessante. Jeg er også interessert i psykologi og selvutvikling. Og jeg har skrevet et innlegg om disse to temaene. Her er innlegget mitt om psykologi og selvutvikling:

  http://mysticrebel24.wordpress.com/2010/07/21/hvordan-kan-vi-v%C3%A6re-oss-selv/

  Vil du lese det? Hadde vært interessant å høre din mening om innlegget mitt. Hadde vært hyggelig om du skrev en kommentar.

  Peace.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s