Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Visualiseringens kraft

Visualisering, altså det å se for deg noe, er et kraftig verktøy for å forsterke noe du ønsker å oppnå, som et mål. Når du visualiserer forteller du underbevisstheten din det du selv ønsker å gjøre. Underbevisstheten din er som et lager som oppevarer alle minner og innlærte tanke- og atferdsmønstre. Når du visualiserer aktiverer du disse mønstrene. Skal du bruke visualisering som motivasjon må du knytte til bildene følelser. Hvis du visualiserer atferd som umiddelbart gir deg gode følelser, vil trangen til å gjennomføre denne atferden bli veldig stor.

Om du har problemer med å se for deg et bilde, kan du beskrive det du ser med ord. Ved å beskrive med ord vil du trigge visuelle sentre i hjernen uten at du nødvendigvis har en bevisst visuell opplevelse av det du beskriver.

Du kan visualisere på to måter: tilknyttet bilde eller distansert bilde. Tilknyttet vil si at du opplever deg selv gjøre det du visualiserer, mens et distansert bilde er når du ser for deg at du gjør dette som for eksempel på en film. Begge metodene er like gode, det er bare opp til deg å ha en preferanse.

Hvis du legger til ansiktsuttrykk og tonefall aktiverer du den høyre hjernehalvdelen din. Denne er ansvarlig for å tolke emosjonelle signaler. Gjennom et komplisert samspill mellom forskjellige sentre i hjernen, vil det utløses forskjellige følelser. Den høyre hjernehalvdelen hjelper deg med å utløse positive eller negative følelser basert på tonefall og ansiktsuttrykk. Hvis du mentalt ser for deg at du smiler, vil dette utløse positive følelser inni deg. Når du kombinerer gode følelser med å se for deg at du oppnår et mål, vil det bli forlokkende å komme akkurat hit, og du blir motivert!

Jeg bruker visualisering for å se for meg hvor jeg vil være henn når jeg oppnår målene mine, både i jobb, økonomi, kjærlighetsliv og familieliv. Det er fantastisk å kjenne at jeg skaper positive følelser i meg når jeg tenker på hva jeg skal oppnå. Dermed gjør jeg også det jeg må gjøre for å nå målene mine – jobber for å nå dem!

Visualisering er virkelig en kraft man kan nytte godt av!

(Kilde: Sigurd Stubsjøen, Tenk deg slank)

This entry was posted in: Selvutvikling

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s