Norsk Institutt for Menneskelig Utvikling, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Å jobbe med selvutvikling

Jeg har jobbet med selvutvikling på mange plan i nesten 10 år. Jeg er helt sikker på om jeg ikke hadde gått kursene jeg har gått, møtt de personene jeg har møtt oppigjennom årene, hadde jeg ikke vært den samme som jeg er i dag.

Det hele startet med å tørre mer enn det jeg vanligvis ville ha gjort. Gå utenfor din «comfort zone». Jeg pushet grensene lengre enn jeg hadde trodd var mulig, og dermed opplevde jeg også mer fantastiske ting enn jeg hadde trodd var mulig. Ettersom jeg jobber med salg betyr dette at jeg på denne arenaen skapte mer enn jeg kunne ha gjort uten å pushe meg selv. En direkte konsekvens av dette var at jeg begynte å tjene masse penger! Og til de som mener at penger er ikke alt: nei, det er helt rett. Men hvor mye mer kan man ikke gjøre med mye penger? Blant annet ha muligheten til å jobbe mindre, slik at jeg kan være mer sammen med familien min.

En annen konsekvens av at jeg har kommet langt etter å ha jobbet med meg selv, er at jeg kan utøve mer tilstandskontroll. Dette vil si at jeg kan være mer optimistisk, og ikke minst forholde meg roligere i situasjoner jeg ellers ville tatt helt av i, blitt sinna, skuffet, lei meg osv. Nå vet jeg at jeg har et valg, et valg om å føle meg elendig, eller faktisk heller være glad! Dermed kan jeg styre humøret mitt, og ikke bli sittende i en helgemyr hele dagen. Det er utrolig befriende!

Det er mange områder i livet man kan jobbe med selvutvikling. Man kan bruke helt konkrete teknikker rettet mot et spesielt mål, for eksempel hvis man ønsker å gå ned i vekt, eller slutte å røyke, eller man kan utvikle seg selv rett og slett for å bli en bedre utgave av seg selv. Jeg tror at alle fortjener å ha det helt fantastisk, på alle arenaer av livet, familielivet, kjærlighetslivet, på jobb og i fritiden. Men jeg tror også at man må jobbe for det! Mitt motto over mange år har vært:

Nothing amazing comes easy!

Og det stemmer! Det er meningen at man skal ha det fantastisk, men da må man være villig til å ta konsekvensene av det: og det er å jobbe for det. For eksempel vet alle som har vært i et forhold at det er tider hvor man må jobbe mer med forholdet enn andre ganger. Jeg tror at alt er mulig for den som er villig til å sette seg et mål, og deretter jobbe for å nå dette målet!

Jeg vil anbefale dere til å se på mulighetene som fins der ute for å bli en enda bedre utgave av deg selv! Og et sted å begynne er www.nimus.no!

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s